Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 noiembrie 2015, 15:04 views 16680
Criza locurilor în grădiniţele de copii la Comrat
05 noiembrie 2015, 15:04 views 16680

Criza locurilor în grădiniţele de copii la Comrat

În grădiniţele de copii din Comrat nu ajung locuri, iar în anul 2017 situaţia se va agrava şi mai mult. Despre aceasta a declarat recent primarul oraşului, Serghei Anastasov.

În şedinţa din 30 octombrie a Consiliului municipal Anastasov a relatat că anul trecut la Comrat s-au născut 366 de copii, iar alţi 400 au fost înregistraţi împreună cu părinţii care au obţinut viză de reşedinţă în localitate.

"Aceasta înseamnă că în anul 2017 vom avea o problemă acută a locurilor în grădiniţelede copii. La ora actuală nu ne ajung locuri pentru 300 de copii. Pentru a redresa situaţia am decis să pregătim încă patru încăperi într-una din grădiniţe, iar pentru aceasta a fost nevoie să eliminăm din instituţie Şcoala de Arte. Lucrările necesită suma de un milion de lei, însă nu avem de ales", a menţionat primarul de Comrat.

Totodată, edilul a adăugat că au fost găsite mijloace pentru construcţia grădiniţei în baza unei şcoli din oraş. "Împreună cu comitetul executiv din autonomie am alocat în acest scop 1,5 milioane de lei ca lucrările să nu se oprească. Însă aici vom putea caza doar 120 de copii, în timp ce astăzi avem nevoie de 300 de locuri, iar peste un an va trebui să ne gîndim la încă 400 de copii", a subliniat Serghei Anastasov, citat de gagauzinfo.md.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Comrat , primaria , grădiniţa

Comentarii

 (8)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.