Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 ianuarie 2015, 14:16 views 8521
Găgăuzia itenționează să desfăşoare recensământul populaţiei
Foto: tv7.md
20 ianuarie 2015, 14:16 views 8521

Găgăuzia itenționează să desfăşoare recensământul populaţiei

Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) a ordonat Comitetului executiv să elaboreze baza normativă necesară, să identifice sursa de finanţare şi să desemneze data desfăşurării recensământului populaţiei din autonomie.

Potrivit agenţiei "INFOTAG", cu referire la site-ul organului legislativ, decizia de desfăşurare a recensământului a fost luată sâmbătă în cadrul şedinţei speciale a APG.

De asemenea, deputaţii au luat act de declaraţiile colegilor Demian Caraseni şi Fiodor Gagauz privind degrevarea din funcţie în legătură cu faptul că au fost aleşi deputaţi ai Parlamentului Moldovei (Caraseni - pe lista PDM, Gagauz - Partidul Socialiştilor - "I").

În legătură cu acest fapt, APG a anunţat vacante mandatele lor în baza circumscripţiilor uninominale Nr.22 satul Gaidarî şi Nr.28 satul Congaz, şi a anunţat alegeri parţiale în aceste circumscripţii. Cu scopul de a economisi resurse financiare alegerile parţiale vor avea loc pe 22 martie - în paralel cu alegerile pentru başcanul Găgăuziei.

În mai 2014, Biroul Naţional de Statistică a desfăşurat Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din Moldova. Conform datelor preliminare, în Găgăuzia locuiesc 138,8 mii de oameni, 64,3% dintre care locuiesc la sat. 67,6 mii de locuitori sunt bărbaţi, 71,2 mii - femei. Peste 19,3 mii din locuitorii autonomiei sunt plecaţi peste hotare.

Sursa: tv7.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
601 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şofranovca și Cîşla. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Cîșla a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.