Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2012, 12:50 Muzica din filme views 4457
13 noiembrie 2012, 12:50 Muzica din filme views 4457

Găgăuzii vor studia limba moldovenească prin Internet

În Găgăuzia se duc lucrări pentru instalarea unui program de instruire a limbii de stat prin Internet, care se înscrie în proiectul de colaborare între Executivul autonomiei şi organizaţia neguvernamentală ANTEM (Asociaţia Naţională a Trenerilor Europeni din Moldova), transmite MOLDPRES, cu referire la Serviciul de presă al administraţiei UTA Gagauz-Yeri.

Cooperarea dintre executivul găgăuz şi ANTEM are o durată de peste cinci ani, perioadă în care a fost pusă la scară largă asistenţa acordată populaţiei mature din regiune la studierea limbii de stat. În această perioadă au fost instruiţi mai mult de două mii de locuitori ai autonomiei. Aici se înscriu funcţionari publici, profesori, medici, colaboratori ai organelor de drept, lucrători sociali etc.

Cursurile au devenit posibile datorită susţinerii financiare a Comisarului Suprem pentru minorităţi naţionale din cadrul OSCE. Materialele didactice elaborate de ANTEM sînt apreciate de cursanţii găgăuzi.

Potrivit adjunctului Guvernatorului Găgăuziei, Nicolai Stoianov, executivul de la Comrat contează şi în viitor pe ajutorul organizaţiilor internaţionale la soluţionarea problemei de studiere a limbii de stat de către angajaţii din autonomie.

Cuvinte cheie:

localitati , studii , limba , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.