Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iunie 2017, 14:45 Muzica din filme views 5779
În Găgăuzia vor fi compensate parţial pagubele provocate de ninsorile din aprilie
22 iunie 2017, 14:45 Muzica din filme views 5779

În Găgăuzia vor fi compensate parţial pagubele provocate de ninsorile din aprilie

Comitetul Executiv şi Adunarea Populară a Găgăuziei vor compensa parţial pagubele provocate mai multor localităţi din autonomie în urma ninsorilor din 20-21 aprilie.

În timpul şedinţei Comisiei pe situaţii excepţionale din autonomie, au fost audiate rapoartele administraţiilor raionale despre volumul pagubelor provocate infrastructurii din mai multe localităţi, persoanelor fizice şi juridice.

De asemenea, au fost prezentate datele privind pagubele provocate complexului agroindustrial al Găgăuziei. Potrivit prim-vicepreşedintelui Comitetului Executiv, Vadim Ceban, pagubele vor fi compensate din două surse - din fondurile de rezervă al Comitetului Executiv şi al A PG.

Membrii Comisiei au decis să direcţioneze în acest sens 450 mii lei în raionul Ciadîr-Lunga, 812 mii lei în raionul Comrat şi 132 mii lei în raionul Vulcăneşti.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , ninsori , pagube

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
302 locuitori

Sacarovca este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 16 km de orașul Sîngerei și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Sacarovca a fost întemeiat în anul 1925 cu denumirea Secăreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.