Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 noiembrie 2015, 09:50 Muzica din filme views 6028
În Găgăuzia se nasc mai mulți băieți
06 noiembrie 2015, 09:50 Muzica din filme views 6028

În Găgăuzia se nasc mai mulți băieți

Anul trecut, în UTA Găgăuzia s-au născut aproape două mii de copii. Autorităţile autonomiei comunică că majoritatea nou-născuţilor sînt băieţei, relatează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Potrivit datelor Direcţiei sănătate şi protecţie socială a populaţiei Găgăuziei, în 2014, pe lume au venit 1932 de copii. 52 la sută dintre ei (1002 copii) sînt băieţei.

Totodată, se comunică că, pe parcursul ultimilor cîţiva ani, în Găgăuzia se înregistrează cea mai mare diferenţă între natalitatea şi mortalitatea populaţiei din republică.

Iar în centrul administrativ al autonomiei se atestă o adevărată explozie demografică. Astfel, în prima jumătate a anului 2015, la Comrat au fost înregistraţi 269 de nou-născuţi. De această dată însă, s-au născut mai multe fetiţe.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
117 locuitori

Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.