Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 mai 2015, 17:05 Muzica uşoară views 7953
Tehnologia fabricării vinului de casă, împărtășită la Călărași
29 mai 2015, 17:05 Muzica uşoară views 7953

Tehnologia fabricării vinului de casă, împărtășită la Călărași

Seminarul petrecut pe data de 22.05.2015 la Călărași a avut scop să aduca la cunoştinţă viticultorilor cum ar fi corect de protejat plantaţiile viticole la fel tehnologia fabricării vinului de casă.

Viticultura de extensivitate relativa și cea de intensivitate tehnologo-economică determină încadrarea plantațiilor în agroecosistemele viticole, care asigură urmatoarele condiții: areal de răspandire în concordanță cu oferta ecologică; creșteri vegetative în favoarea rodirii ș.a. Noțiunea de extensivitate relativă se impune a fi definită conceptual diferit de cea de intensivitate tehnico-economică. Mai mult despre acestea au vorbit specialiştii: Alexandru Neamţu – compania Syngenta, Liviu Vacarciuc – docent UASM Facultatea Horticultură, Alexandru Negru – asociația fermierilor şi specialiştii a Direcției Agricultură.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

vin , agricultura , fermieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.