Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 februarie 2024, 14:00 views 540
Decizia prin care grupele cu program prelungit urmau să fie achitate de părinți, anulată
01 februarie 2024, 14:00 views 540

Decizia prin care grupele cu program prelungit urmau să fie achitate de părinți, anulată

Decizia Primăriei Chișinău de a sista finanțarea grupelor cu program prelungit pentru elevii claselor primare a fost anulată de Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Funcționarul a anunțat că, în acest context, Consiliul Municipal Chișinău trebuie să se întrunească de urgență, pentru a aproba bugetul pentru anul 2024.

Totodată, Dan Perciun a menționat că în bugetul provizoriu al Chișinăului sînt suficienți bani, pentru a fi achitată activitatea grupelor cu program prelungit – 60 de milioane de lei, notează Noi.md cu referire la suntparinte.md.

În cazul în care municipalitatea nu va întreprinde acțiuni, vor fi sesizate Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție.

De asemenea, a fost anulată decizia de instituire a stării de urgență în educație, emisă de Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău, după ce Ministerul Educației și Cercetării a anunțat încetarea raporturilor de serviciu cu șeful Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

Potrivit Ministerului, funcționarul a fost numit conducător al Direcţiei educație, fără a participa la concurs.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

program prelungit , parinti , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
705 locuitori

Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.