Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 ianuarie 2024, 15:00 views 1665
Numărul de participanți la Marele Război pentru Apărarea Patriei care locuiesc în Chișinău
24 ianuarie 2024, 15:00 views 1665

Numărul de participanți la Marele Război pentru Apărarea Patriei care locuiesc în Chișinău

În Chișinău locuiesc 8 participanți la Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare "August", Alexei Petrovici, relatează Noi.md.

El a menționat că, în special, își sărbătorește cea de-a 102-a aniversare veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, deținătorul Ordinului "Steaua Roșie", al medaliilor "Pentru curaj", "Pentru merite militar", "Pentru luarea Berlinului" și a celei mai înalte distincții moldovenești - Ordinul Republicii, locotenentul-major, Vladimir Filandin.

Eroul a fost felicitat de reprezentanții Centrului Militar al municipiului Chișinău, pedagogii și elevii Liceului ”Nicolae Milescu-Spătaru”.
Aceștia i-au urat soldatului-învingător multă sănătate și i-au mulțumit pentru pace și libertate, plătite cu sîngele și faptele eroice ale soldaților care au lupta pe front.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
2240 locuitori

Podoimița este un sat din cadrul comunei Podoima din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 144 km de Chișinău. Populaţia satului Podoimița alcătuia 2 240 oameni în anul 2000. Satul Podoimița a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.