Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 octombrie 2022, 09:30 views 1954
La memorialul „Eternitate” s-a adus un omagiu unui soldat căzut în cel de-al Doilea Război Mondial
11 octombrie 2022, 09:30 views 1954

La memorialul „Eternitate” s-a adus un omagiu unui soldat căzut în cel de-al Doilea Război Mondial

La 8 octombrie, la cimitirul militar al complexului memorial „Eternitate” din Chișinău a avut loc o ceremonie de acordare a onorurilor militare și ortodoxe sublocotenentului Fiodor Sotvoryonny, care a căzut în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, în august 1944.

Alexei Petrovici, unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare August, a anunțat acest lucru pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, transmite Noi.md.

El a menționat că rămășițele ofițerului au fost descoperite de Mișcarea de Căutare din Moldova în cadrul expediției „Garda Memoriei 2022”.

Înainte ca eroul să fie trimis în Patrie, în Republica Belarus, poporul multinațional moldovenesc s-a adunat pentru a-i mulțumi soldatului care și-a dat viața pentru libertatea noastră. La ceremonie au fost prezenți activiști ai comunităților rusă și belarusă din Republica Moldova, organizații de veterani din Chișinău, clerici ai Mitropoliei Moldovei, reprezentanți ai misiunilor diplomatice din Belarus, Rusia și Kazahstan.

În Belarus, eroul este așteptat de rudele și apropiați, care și-au exprimat dorința de a-și îngropa predecesorul în patria istorică.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

memorial , soldaţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
862 locuitori

Tartaul de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Tartaul de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 862 de oameni. Satul Tartaul de Salcie a fost menționat documentar în 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.