Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iulie 2021, 16:00 views 3048
Termoelectrica racordează la sistemul centralizat de termoficare Grădina Botanică
22 iulie 2021, 16:00 views 3048

Termoelectrica racordează la sistemul centralizat de termoficare Grădina Botanică

Institutul Grădinii Botanice va beneficia de servicii de termoficare centralizate prestate de Termoelectrica, după o pauză de 20 de ani.

În acest sens, miercuri, 21 iulie 2021, a fost încheiat un contract de parteneriat privind reconectarea complexului de sere și a blocului de laboratoare la servicii centralizate de încălzire și preparare a apei calde menajere.

Acordul a fost semnat de către directorul comercial al Termoelectrica, Victor PUIU, și directorul Instituției Publice Grădina Botanică (Institut), Ion ROȘCA.

„Termoelectrica va pune la dispoziția Grădinii Botanice servicii de termoficare de calitate înaltă, care să contribuie la păstrarea și cultivarea colecțiilor de plante valoroase pe care le deține instituția, precum și la asigurarea confortului pentru angajați, în perioada rece a anului”, a menționat Victor PUIU, directorul comercial al Termoelectrica.

Pînă în prezent, Institutul beneficia de încălzire și apă caldă de la două cazane pe gaze naturale proprii, nefiabile din punct de vedere tehnic și costisitoare la întreținere.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Gradina Botanica , Termoelectrica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
457 locuitori

Cucuieţii Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Cucuieţii Vechi a fost atestat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.