Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 septembrie 2019, 09:40 views 3266
Analiza problemelor sectorului construcțiilor din mun. Chișinău. Partea a 3-a
29 septembrie 2019, 09:40 views 3266

Analiza problemelor sectorului construcțiilor din mun. Chișinău. Partea a 3-a

VII.Executarea lucrărilor de construcție

Supravegherea procesului de construire este insuficientă. Inspectorii Agenția de Supraveghere Tehnică pot organiza doar controale palnificate, informarea beneficiarului, și nu mia des de o dată pe an.

2.Agenția de Supraveghere Tehnică (AST) este lipsită de împuterniciri de a monitoriza lucrările de construcții pe etape (faze determinante).

Supravegherea de stat în domeniul proiectării și executării lucrărilor de construcție este în parte reglementată de Legea 131/2012 privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător care prevede planificarea controalelor (anual).Conform Legii 131/2012 privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător, controalele inopinate pot fi inițiate doar dacă există pericol iminent pentru viață, sănătate, mediu etc. În cazul construcțiilor calificativul pericol iminent nu poate fi folosit.

Calitatea necorespunzătoare a lucrărilor și materialelor se răsfrînge negativ asupra rezistenței și stabilității construcțiilor, care, de regulă, poate fi afectată peste ani de zile în refultatul diferitor acțiuni: exploatare, alunecări de teren, tasări neuniforme, acțiuni climatice, cutremure de pămînt, accidente tehnogene.

Se confundă controlul calității lucrărilor care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor cu controlul respectării activității de întreprinzător. Necesită a face o diferențiere clară, pentru a exclude confuziile. Verificarea calității armării (lucrărilor în construcție), nu are nimic cu activitatea de întreprinzător.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
2020 locuitori

Obreja Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Obreja Nouă și Obreja Veche. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Obreja Veche a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.