Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 februarie 2017, 11:01 views 5028
Tăierea arborilor din capitală continuă
27 februarie 2017, 11:01 views 5028

Tăierea arborilor din capitală continuă

Tăierea arborilor din capitală continuă. Astfel, 250 de arbori de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt urmează a fi tăiați, iar în locul lor vor fi sădiți noi puieți.

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei Municipiului Chișinău. Potrivit responsabililor, arborii în cauză sînt bolnavi și plini de scorburi. Lucrările vor fi efectuate pe parcursul primăverii.

„Există riscul de prăbușire și, vrem – nu vrem, trebuie să facem înlocuiri. Ținînd cont că subiectul e sensibil, s-ar putea să mergem pe formula de îngrijire a lor pînă se usucă. E un deranj pentru locuitorii Chișinăului că un arbore încă viu este scos și înlocuit cu altul. Nu întotdeauna trebuie să facem ceea ce ne place, dar și ceea ce trebuie", a menționat primarul general, Dorin Chirtoacă.

Reamintim că pe parcursul ultimelor luni ale anului 2016 reprezentații Asociației de gospodărire a spațiilor verzi au efectuat lucrări de tăiere a arborilor pe străzile Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Ștefan cel Mare, 31 august 1989 și altele.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

capitala , Defrișare , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
85 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 85 de oameni. Satul Pobeda a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.