Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 ianuarie 2017, 10:10 views 6740
A fost defrișată o pitorească alee de arbori din parcul „Valea Trandafirilor” (Foto)
11 ianuarie 2017, 10:10 views 6740

A fost defrișată o pitorească alee de arbori din parcul „Valea Trandafirilor” (Foto)

În parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica a demarat defrișarea masivă a arborilor de pe marginea trotuarelor. În special, este vorba despre una din cele mai pitorești alei ale acestui parc care a rămas fără cîțiva zeci de copaci. Imaginile au fost postate marți seara pe internet și au stârnit discuții aprinse printre internauți.

Potrivit autorităților, aceasta a fost o intervenție a serviciilor de profil prin lucrări de igienă și anume tăierea copacilor uscați, putrezi sau avariați, care au fost examinați și marcați de către specialiști în perioada de vegetație a arborilor.

Anterior, primăria municipiului Chişinău a anunțat că pe parcursul săptămînii curente, angajații Î.M. "Spații Verzi" vor executa tăieri de igienă în mai multe parcuri și scuaruri din capitală. Astfel, intervenția muncitorilor de la "Spații Verzi" a fost planificată pentru parcul "Valea Morilor" și pădurea-parc "Calea Basarabiei", din sectorul Centru al capitalei.

De asemenea, lucrări de curățare și defrișare a arborilor vor fi organizate în parcul "Rîșcani", sectorul Ciocana; parcul "La izvor", Buiucani; scuarul "Piața Decebal" și parcul "Valea Trandafirilor" din sectorul Botanica.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Defrișare , Valea Trandafirilor , copac , parc

Comentarii

 (1)
  • #1 gleb Răspunde Citează selecţia
    именно этот вид деревъев - источник клещей! они заботятся о безопасности граждан!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1526
Populația:
3775 locuitori

Puhăceni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Puhăceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3775 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1526.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.