Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 septembrie 2016, 15:30 views 7367
Capitala marchează Ziua Internaţională a Păcii
21 septembrie 2016, 15:30 views 7367

Capitala marchează Ziua Internaţională a Păcii

Veteranii de război şi reprezentanţii administraţiei centrale au desfăşurat un marş în centrul capitalei şi au păstrat un moment de reculegere pentru a marca Ziua Internaţională a Păcii şi a comemora persoanele care şi-au pierdut viaţa pe cîmpul de luptă.

Alexandru Jizdan, ministrul afacerilor interne, adresându-se celor prezenţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde a avut loc ceremonia, a spus că e pentru prima dată când Ziua Internaţională a Păcii este marcată în Moldova sub egida Ministerului Afacerilor Interne. Oficialul a remarcat că preţul mare al păcii trebuie să motiveze oamenii să o păstreze.

„Doar aşa vom avea o ţară europeană, unde cetăţenii noştri se vor simţi bine. E o oportunitate să contribuim la promovarea valorilor care contribuie la bunăstarea lumii în care trăim. Pace în suflet tuturor", le-a dorit celor prezenţi Alexandru Jizdan.

Programul dedicat Zilei Internaţionale a Păcii a urmat cu o festivitate organizată de elevii din mai multe şcoli din ţară, care au interpretat piese şi au recitat poezii despre pace.

Ziua Internaţională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie, din 1982. De atunci, în fiecare an tot mai multe naţiuni, organizaţii politice şi militare se alătură iniţiativei. Pentru a inaugura ziua, „Clopotul Păcii" este sunat la sediul ONU în New York. Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepţia Africii, şi a fost un cadou de la Asociaţia Naţiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război". Pe inscripţia de pe o parte se poate citi: „Trăiască pacea absolută în lume".

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

pace , ministru , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
2432 locuitori

Ineşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2432 de oameni. Satul Inești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.