Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 mai 2016, 09:32 views 5214
Festivalul Familiei la Chişinău
23 mai 2016, 09:32 views 5214

Festivalul Familiei la Chişinău

Un festival dedicat promovării valorilor familiei tradiţionale s-a desfăşurat duminică, 22 mai, la Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Evenimentul a fost organizat de către Partidul Socialiştilor şi mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile.

Aceştia afirmă că Festivalul a fost organizat drept răspuns la marşul de susţinere a comunităţii LGBT, care s-a avut loc tot duminică, în capitală, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al PSRM, Festivalul Familiei a avut drept scop promovarea valorilor familiale tradiţionale, consolidarea institutului familiei, precum şi educarea moral-spirituală a generaţiei tinere. În cadrul Festivalului au avut loc mai multe activităţi şi concursuri, destinate atât maturilor, cât şi copiilor.

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat că festivalul organizat este o acţiune în semn de protest faţă de încercările de a organiza „parada gay-lor la Chişinău".

„Suntem categoric împotriva valorilor pe care încearcă să ni le impună SUA, Europa şi alte state. Suntem prietenii Europei, prietenii SUA, dar noi avem propriile tradiţii şi valori. Credem că familia este fundamentul societăţii. Noi ne pronunţăm împotriva înregistrării minorităţilor sexuale în Moldova", a spus Igor Dodon.

Duminică la Chişinău a fost organizat un marş al solidarităţii cu genericul „Fără frică" pentru a susţine drepturile comunităţii LGBT. Acţiunea însă a fost întreruptă, întrucât pe traseul marşului au ieşit mai mulţi contramanifestanţi, în special, preoţi şi enoriaşi. Pentru a evita incidentele şi ciocnirile, manifestanţii care susţineau comunitatea LGBT au fost evacuaţi de către poliţişti.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , familie , Festival , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1600 locuitori

Calfa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Calfa și Calfa Nouă. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1600 de oameni. Satul Calfa a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.