Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 septembrie 2015, 16:20 views 10784
Primăria Chişinău și-a declinat responsabilitatea pentru desfăşurarea protestului din 27 septembrie în fața Parlamentului
24 septembrie 2015, 16:20 views 10784

Primăria Chişinău și-a declinat responsabilitatea pentru desfăşurarea protestului din 27 septembrie în fața Parlamentului

Diana Gurschi, şefa Direcţiei juridice a Primăriei, a spus miercuri, în cadrul negocierilor, că "Primăria Chişinău consideră că desfăşurarea acţiunii de protest de la Parlament prezintă pericol pentru viaţa şi sănătatea oamenilor, de aceea se va adresa în instanţă".

Potrivit ei, „instanţa va decide cine şi unde va desfăşura acţiuni de protest, precum şi dacă se permite de protestat în fața Parlamentului".

Liderul fracţiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, i-a propus preşedintelui Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, "să aleagă: sau Platforma "Demnitate şi Adevăr" (DA) desfăşoară acţiunea de protest în piaţă, iar socialiştii la Parlament, sau invers, iar dacă Platforma vrea şi acolo şi acolo, atunci ei protestează pînă la 12.00, iar de la 13.00 vin socialiștii".

Potrivit socialistului, "Platforma a depus cerere de desfăşurare a acţiunii de protest în piaţă pînă pe 26 septembrie, respectiv, din data de 27 în piaţă pot organiza manifestaţii alte organizaţii şi partide".

El a menţionat că "anterior socialiştii de fiecare dată cedau Platformei piaţa cînd era necesar, iar acum ei au decis aşa să procedeze şi spun că mai devreme au depus o cerere pentru 27 septembrie. Nu este corect nici moral, nici juridic".

"Socialiştii oricum vor desfăşura pe 27 septembrie acţiunea de protest – sau în piaţă, sau la Parlament", a spus Ceban.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

primaria , Chisinau , protest , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
518 locuitori

Dubău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubău și Goianul Nou. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Populaţia satului Dubău alcătuia 518 oameni în anul 2011. Satul Dubău a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.