Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 august 2015, 17:05 views 7419
În capitală s-a desfășurat maratonul „Chişinăul accesibil pentru toţi”
05 august 2015, 17:05 views 7419

În capitală s-a desfășurat maratonul „Chişinăul accesibil pentru toţi”

În capitala Republicii Moldova s-a desfăşurat astăzi maratonul „Chişinăul accesibil pentru Toţi", informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia „Motivaţie", Centrul Media pentru Tineri şi Centrul de Asistenţă Juridică a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Solicitat de MOLDPRES, directorul executiv al Asociaţiei „Motivaţie" Igor Mereacre a menţionat că în timpul maratonului a fost testată accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi în instituţiile publice din patru sectoare ale capitalei: Rîşcani, Buiucani, Centru şi Botanica.

Potrivit sursei citate, scopul acţiunii este de a evalua un număr cît mai mare de instituţii publice şi de a solicita autorităţilor publice locale şi centrale să asigure accesibilitatea pentru toţi.

Echipele au fost formate din persoane în scaune rulante, mămici cu copii în cărucioare, persoane nevăzătoare şi alţi locuitori ai Chişinăului care îşi doresc un oraş accesibil.

Ion Guţu, persoană cu deficienţe de vedere, a subliniat că a fost bucuros să participe la acest maraton, care are un scop nobil – de a ajuta persoanele cu dizabilităţi. „Am încercat de mai multe ori să mă angajez la serviciu, dar cînd patronii au aflat că am deficienţe de vedere, au renunţat să-mi ofere un loc de muncă", a constatat Ion Guţu.

Datele culese vor fi sistematizate şi puse la dispoziţia reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi centrale.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1302 locuitori

Dărcăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mălcăuţi, Dărcăuţi și Dărcăuţii Noi. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1302 oameni. Satul Darcăuți a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.