Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 ianuarie 2015, 11:25 views 10466
În Chișinău numărul copiilor care frecventează grădiniţele s-a redus
Foto: tv7.md
06 ianuarie 2015, 11:25 views 10466

În Chișinău numărul copiilor care frecventează grădiniţele s-a redus

Aproape jumătate dintre copiii înscrişi la grădiniţele din municipiul Chişinău nu le frecventează în această perioadă. Potrivit şefei Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport din Chişinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, frecvenţa s-a redus cu 40%.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a declarat luni, 5 ianuarie, la şedinţa operativă de la Primărie, că mulţi dintre părinţi au vacanţă şi preferă să-şi lase copiii acasă. În vacanţă sunt şi elevii, care au grijă de fraţii mai mici.

În municipiul Chişinău activează peste 150 de grădiniţe, frecventate de peste 36 de mii de copii. Conform Regulamentului intern al grădiniţelor, părinţii au voie să-şi lase copiii acasă până la 75 de zile pe an.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

copii , educatie , sarbatoare , statistica , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
717 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Orhei şi la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 717 oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.