Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 decembrie 2014, 10:52 views 11431
Chișinăuienii vor achita apa neconsumată
Foto: ngs55.ru
02 decembrie 2014, 10:52 views 11431

Chișinăuienii vor achita apa neconsumată

Vor plăti cel puţin un cub de apă chiar dacă contoarele lor individuale indică zero consum. Locatarii din peste 30 de mii de apartamente susţin că nu au cheltuit niciun cub de apă. Autorităţile locale spun că nu pot acoperi cheltuielile pentru volumul de apă nedistribuit, aşa că toţi vor avea de achitat facturi pentru apa potabilă livrată în luna noiembrie.

Ion Mărgineanu, director „Infocom": «Au prezentat zero consum, 23 mii de apartamente la apă caldă şi 14 mii la apă rece, dar problema avem la apă caldă în jur de 22 mii apartamente care au mai mult de 3 metri cub adăugător».

Aşa cum s-a decis acum două săptămâni, consumatorii vor plăti diferenţa de volum de apă nedistribuit, dar nu mai mult de 2 metri cubi. În plus, conform facturilor pentru luna noiembrie, toţi consumatorii, inclusiv cei care au indicat că nu au folosit niciun cub de apă, vor trebui să plătească diferenţa de volum, cel puţin un cub.

Constantin Becciev, directorul S.A. „Apă-Canal": «Gestionarul blocului locativ trebuie să verifice şi să pună estimativ măcar pe luna octombrie, cele 25 mii apartamente, de făcut echipe comune, de vizitat cele 25 mii apartamente care au reclamat zero. Punctele termice raionale departe de blocurile locative, pierderile de termie în reţea, se aşteaptă apă caldă menajeră mult timp până vine apa caldă evident diferenţa de volum este mare, când se mai raportează, se înmulţeşte la costul termie evident se primesc facturi mari şi umfalte».

În aceste condiţii, primăria pregăteşte o nouă decizie, care să oblige gestionarii blocurilor locative la identificarea sursei diferenţei de volum de apă indicat de contoarele individuale şi cel consumat de fapt.

Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău: «Şi scoaterea a tot ce este peste 2 metri cubi, cu precizarea că acea diferenţă urmează a fi rezolvată de gestionar cu convocarea adunării generale a locatarilor, stabilirea unde sunt problemele reale în bloc, la care apartamente».

Autorităţile se mai gândesc la formula consumului estimativ, astfel încât diferenţa de volum să fie repartizată echitabil la toţi consumatorii. Excepţie vor face cei care vor anunţa gestionarul despre faptul că nu vor consuma apă, lucru indicat într-un proces verbal.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

servicii , primaria , Chisinau , apa , Apă-Canal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1749 locuitori

Moşana este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Moşana și Octeabriscoe. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dondușeni și la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1749 de oameni. Satul Moşana a fost menționat documentar în anul 1634.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.