Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 septembrie 2012, 14:40 Muzica clasica views 8241
14 septembrie 2012, 14:40 Muzica clasica views 8241

Consiliul Muncipal Bălţi cere organizarea unui nou referendum!

Majoritatea comunistă din Consiliul Municipal Bălţi a adoptat astăzi, în cadrul unei şedinţe „extraordinare”, un demers către Comisia Electorală Centrală, în care solicită aprobarea de către respectiva instituţie a referendumului privind aderarea Moldovei la Uniunea Euro-Asiatică. Şedinţa s-a desfăşurat fără participarea consilierilor din partidele Alianţei pentru Integrare Europeană.  

„În calitate de organ plenipotenţiar al puterii locale, ne adresăm Comisiei Electorale Centrale cu solicitarea de a examina chestiunea organizării unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Euro-Asiatică”, se conţine în documentul votat de consilierii comunişti.

„În condiţiile în care Uniunea Europeană, măcinată de o criză financiară şi administrativă, a închis uşile pentru Moldova, doar Uniunea Vamală Euro-Asiatică poate asigura perspectiva unei dezvoltări durabile a ţării noastre”, mai spun comuniştii de la Bălţi.

PUBLIKA.MD reaminteşte că, recent, Comisia Electorală Centrală a interzis desfăşurarea unui referendum în această chestiune, propus de PSD, după ce a constatat că peste 50% din semnăturile colectate sînt nevalabile.  “CEC respinge iniţiativa PSD de a organiza un referendum republican în cadrul căruia să întrebe cetăţenii dacă Republica Moldova va adera la Uniunea Euroasiatică Rusia-Belarus-Kazahstan. La fel, CEC hotărăşte să anuleze înregistrarea grupului de iniţiativă, creat în acest sens”, a declarat atunci preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

 

Sursa: publika.md 

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
5940 locuitori

Crasnaia Gorca este un sat din cadrul comunei Delacău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnaia Gorca alcătuia 5940 de oameni în anul 2005. Satul Crasnaia Gorca a fost menționat documentar în anul 1870.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.