Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 martie 2015, 15:33 Meşteşuguri populare views 8010
Un tîrg al produselor de post va avea loc la Chişinău
Foto: photos.casata.md
17 martie 2015, 15:33 Meşteşuguri populare views 8010

Un tîrg al produselor de post va avea loc la Chişinău

Cel de-al doilea târg de post Vegan Show" va avea loc duminică, 22 martie, la Centrul pentru copii şi tineret „Artico". În cadrul evenimentului, în premieră va fi lansat concursul naţional „Polonicul de Aur".

Agenda evenimentului include masterclass-uri cu degustări de bucate de post, pregătite de bucătari profesioniști, o tribună cu prezentări ale medicilor nutriționiști, jocuri şi activități pentru copii, tombole.

Președinta Asociației moldo-britanice „Vatra", Tamara Șchiopu, susține că evenimentul are drept scop promovarea nutriţiei sănătoase în perioada de post, a bucatelor tradiționale de post, precum şi a produselor alimentare autohtone. „Suntem siguri că agricultorii şi prelucrătorii autohtoni au ce să prezinte publicului larg, celor care postesc şi nu numai. De la făină până la mirodenii, de la supă până la colțunași și cocktailuri de post, lapte de migdale, vlăstare verzi, fructe în ciocolată, uleiuri și sucuri fresh – toate vor fi la dispoziția vizitatorilor", a menționat nutriționista Tamara Șchiopu.

Pentru prima dată, în cadrul evenimentului, va fi lansat concursul național "Polonicul de Aur", cu scopul de a susține gastronomia artizanală. Prima ediție invită toate gospodinele să prezinte adjică de casă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , post , tirg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
2011 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtop, Prisaca și Ialpug. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cimislia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2011 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1884.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.