Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 februarie 2024, 15:00 Mărţişor views 867
Mai mulți copaci de salcîm, tăiați ilegal în raionul Dondușeni
13 februarie 2024, 15:00 Mărţişor views 867

Mai mulți copaci de salcîm, tăiați ilegal în raionul Dondușeni

Inspectorii de mediu din Dondușeni au desfășurat recent razii, în rezultatul cărora au identificat un caz de tăiere și sustragere ilegală a masei lemnoase în pădurea gestionată de primăria satului Scăieni.

Inspectorii de mediu au găsit mai multe cioate ale arborilor de specia salcîm, tăiați în mod ilegal de către persoane necunoscute, notează Noi.md.

Volumul masei lemnoase tăiat ilegal a fost evaluat la 10,715 m3. Prejudiciul cauzat mediului constituie 7293,60 lei.

Totodată, și în fîșia forestieră de protecție gestionată de primăria comunei Tîrnova, au fost găsite cioate ale arborilor de specii diferite, tăiați în mod ilegal de către persoane necunoscute. Prejudiciul cauzat mediului constituie 1216,80 lei.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului reiterează că aceste cazuri reprezintă un semnal de alarmă cu privire la necesitatea intensificării eforturilor pentru protejarea mediului înconjurător.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copac , Dondușeni , Defrișare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2917 locuitori

Manta este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Manta și Paşcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2917 oameni. Satul Manta a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.