Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 iulie 2011, 12:12 Construcţia casei views 6850
20 iulie 2011, 12:12 Construcţia casei views 6850

Satul Elizavetovca va avea biserică

În satul Elizavetovca, care a fost întemeiat cu 113 ani în urmă, a fost începută construcţia unei biserici. De acum a fost pusă piatra de temelie a locaşului sfînt, la care au participat arhiepiscopul de Briceni şi Edineţ Nicodim, precum şi protoiereul blagocin mitrofor, părintele Veaceslav şi slujitorii bisericilor din apropierea comunei Elizavetovca.

Locuitorii comunei Elizavetovca se bucură să vor avea de acum înainte un lăcaş sfînt, doar la sărbători, botez, cununii, alte sărbători  religioase erau nevoiţi să se deplaseze la biserica din apropiere a satului Plop.

Pentru contribuţia adusă la construcţia bisericii luiValeriu Mişcişin, primarul comunei,  i-a fost înmînată medalia „Sfîntul Vasile cel Mare”. De această medalie s-a învrednicit şi băştinaşul acestei localităţi, Marc Tcaciuc, deputat în Parlamentul RM, care a sponsorizat construcţia lăcaşului sfînt.  La punerea pietrei de temelie el nu a fost prezent, dar medalia va fi transmisă la Chișinău de primarul localităţii.

Fundamentul bisericii a fost sfinţit. După ce va ea va fi construită şi amenajată va purta numele sfîntului mucenic Dumitru. Slujbele în biserică vor fi oficiate de protoiereul Oleg, paroh al bisericii sfinţilor Gavriil şi Mihail din satul Plop.

 

 

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.