Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 octombrie 2015, 16:20 Cum alegem vinul views 7845
Filipeni, Hănășenii Noi și Leova vor avea acces la apă pentru irigare (Foto)
19 octombrie 2015, 16:20 Cum alegem vinul views 7845

Filipeni, Hănășenii Noi și Leova vor avea acces la apă pentru irigare (Foto)

Fermierii din localitățile Filipeni, Hănășenii Noi și Leova vor avea acces la apă pentru irigare grație noului sistem de irigare reconstruit în cadrul Programului Compact al Guvernului SUA. Noul sistem a fost inaugurat la data de 16 octombrie în prezența fermierilor, reprezentanților Fondului Provocările Mileniumului Moldova, autorităților publice locale, companiilor de construcție și de ingineri.

Noul sistem de irigare Leova va putea asigura cu apă circa 980 de hectare, iar datorită prevederilor tehnice ale sistemului, producătorii agricoli vor putea să investească resurse proprii și să extindă suprafața irigată cu încă 312 hectare. Sistemul renovat dispune de 2 stații de pompare dotate cu 9 pompe performante, un bazin de acumulare cu o capacitate de 12 mii metri cubi și o rețea de distribuție cu o lungime totală de circa 33 km. Sistemul este dotat cu echipamente electronice de control al regimului de lucru al pompelor, ceea ce permite eficiență și flexibilitate în procesul de distribuire a apei pentru irigare.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

apa , sistem , fermieri , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2098 locuitori

Cenac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Cenac este unicul sat din cadrul comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Cenac a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.