Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 decembrie 2015, 16:51 Bucate din carne de pasăre views 8032
Criuleni: Lucrările la poligonul de colectare a deşeurilor se apropie de final (Foto)
01 decembrie 2015, 16:51 Bucate din carne de pasăre views 8032

Criuleni: Lucrările la poligonul de colectare a deşeurilor se apropie de final (Foto)

Lansate acum un an, lucrările de construcţie şi de amenajare a poligonului de colectare a deşeurilor solide din cadrul proiectului „Îmbunătăţirea transfrontalieră a gestionării deşeurilor pentru localităţile rurale din Republica Moldova, România şi Ucraina" NIS ETC 1654, se apropie de etapa finală. Astfel, au fost finalizate lucrările de săpare si amenajarea gropii de depozitare a deşeurilor in proporţie de peste 90%, a fost instalat gardul de protecţiei şi edificată încăperea de serviciu pentru paznici.

Pentru a corespunde tuturor exigenţelor anti-incendiare, s-au adus 2 cisterne cu capacitatea de 50 m³ fiecare, pentru stingerea incendiilor. Utilajul de presare a deşeurilor, urmează să fie instalat în zilele următoare. Luna trecută în ţară au ajuns şi 2 autospeciale de ultimă generaţie care vor asigura colectarea deşeurilor din cele cinci localităţi: Ciopleni, Chetroasa, Boşcana, Mardareuca şi Coşerniţa.

Conform planului de acţiuni toate lucrările de construcţie trebuie să fie finalizate pînă la 31 decembrie, curent. Conducerea raionului Criuleni monitorizează cu stricteţe toate etapele de construcţie a poligonului, efectuînd ieşiri în teritoriu.

Costul proiectului se estimează la aproximativ 1,080 mii euro, iar în urma lansării circa 11000 de locuitori ai raionului vor beneficia de servicii de salubrizare.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

deşeuri , construcție , poligon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1593
Populația:
5778 locuitori

Sireţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Sireţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Strășeni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5778 de oameni. Satul Sireţi a fost menționat documentar în anul 1593.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.