Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 aprilie 2015, 12:10 views 9437
Oamenii din 12 sate din Ungheni vor avea apă la robinet
28 aprilie 2015, 12:10 views 9437

Oamenii din 12 sate din Ungheni vor avea apă la robinet

Locuitorii din 12 sate din raionul Ungheni vor avea, în curând, apă la robinete. O staţie de tratare a apei a fost construită la Ungheni. Cu apă potabilă vor fi asigurate 12 localităţi. Proiectul este finanţat de Fondul Naţional de Dezvoltare Regională şi este implementat de către Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru în comun cu autorităţile locale, transmite Mesager.

Localitatea Mănoileşti - aici oamenii consumă apa din fântâni, care nu corespunde cerințelor sanitare. Acest sat este unul dintre cele 12 care în scurt timp vor fi asigurate cu apeducte. De apă potabilă vor beneficia elevii de la gimnaziul din localitate. Aproape jumătate din cei 270 de copii iau masa la şcoală şi, deocamdată, sunt nevoiţi să suporte mirosul neplăcut al apei menajere.

Proiectul de aprovizionare cu apă de calitate a fost lansat în 2012. „În trei ani s-au construit rețele de la râul Prut până la stația de tratare, inclusiv stația de tratare, rețele de apeduct până în satele Cetireni, Floriţoaia, Unţeşti, Alexeevca", spune Grigore Popa, primarul satului Mănoileşti.

Pe lingă staţia de tratare a apei, au fost construiți și 400 de kilometri de apeduct. Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și implementat de ADR Centru. Apa va ajunge în casele oamenilor în luna mai. Construcţia apeductului este estimată la 29 milioane de lei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

apa , apeduct , infrastructura , localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
397 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Step-Soci, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Budăi a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.