Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 decembrie 2015, 16:44 views 8430
Pe fîntînile din Vulcăneşti au apărut tăbliţe
02 decembrie 2015, 16:44 views 8430

Pe fîntînile din Vulcăneşti au apărut tăbliţe

Primăria oraşului Vulcăneşti a anunţat că în această săptămînă pe fîntînile de mină, situate pe principalele străzi ale localităţii, vor fi aplicate plăcuțe speciale cu informații privind componenţa chimică şi gradul de utilitate a apei pentru consum.

"Unii indici depăşesc de patru ori normele admise. Tăbliţele trebuie fixate pe fîntîni ca cetățenii să ştie ce fel de apă consumă", a declarat primarul oraşului Vulcăneşti, Victor Petrioglu, citat de gagauzinfo.md.

Deocamdată au fost pregătite plăcuțe cu texte pentru opt fîntîni de pe străzile centrale din Vulcăneşti. Tăblițele includ următoarele note: apă potabilă, apă potabilă doar după fierbere şi apă ce nu poate fi folosită pentru consum.

Informaţia este în limbile română, rusă şi găgăuză, datele fiind prezentate în baza probelor de apă prelevate în luna septembrie.

Analiza apei şi tăbliţele au fost efectuate în cadrul proiectului "Consolidarea acţiunilor între ONG şi autorităţile publice locale cu implicarea societăţii civile în scopul protecţiei resurselor şi calităţii apei potabile în stepa Bugeacului". Programul este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

fîntînă , informatia , apa , calitate

Comentarii

 (1)
  • #1 tamara Răspunde Citează selecţia
    в Молдове большая часть колодцев имеют статус воды " непригодной для питья". этот вопрос более 20 лет поднимается в СМИ, но результата нет по сей день. и где выход для населения, особенно юга Молдовы ?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1369 locuitori

Sărata-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata-Răzeşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de oameni. Satul Sărata-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.