Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2016, 10:57 views 6424
Trei localităţi au găzduit Caravana Biodiversităţii
25 mai 2016, 10:57 views 6424

Trei localităţi au găzduit Caravana Biodiversităţii

Mai multe acţiuni ecologice s-au desfăşurat în cadrul unei campanii dedicate Zilei Mondiale a Biodiversităţii marcate la 22 mai. "Caravana Biodiversităţii – 2016" a fost organizată de Ministerul Mediului care a ales în acest an destinaţii ce fac parte din fondul ariilor naturale protejate de stat.

Astfel, pe parcursul săptămînii trecute o echipă formată din reprezentanţi ai structurilor ministerului, Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu şi autorităţilor locale s-au deplasat la liceele din satul Lozova, raionul Străşeni (Rezervaţia ştiinţifică "Codrii"), satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni ("Plaiul Fagului"), precum şi din oraşul Orhei (Parcul Naţional Orhei).

Specialiştii au prezentat localnicilor informaţii cu privire la importanţa protecţiei mediului, conservarea habitatelor şi ecosistemelor naturale. Totodată, pentru elevi au fost organizate excursii în rezervaţiile naturale, unde au fost explicate metode de folosire raţională a biodiversităţii în contextul dezvoltării durabile.

Prima ediţie a "Caravanei Biodiversităţii" a fost lansată în anul 2013. Campania se înscrie în acțiunile Deceniului Internaţional al Biodiversităţii 2011-2020, desemnat de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

localitati , natura , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
2453 locuitori

Sagaidac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Sagaidac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2453 de oameni. Satul Sagaidac a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.