Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 august 2012, 09:51 views 10376
10 august 2012, 09:51 views 10376

Soroca vrea statut de municipiu

După ce consilierii locali de la Bălţi au decis să iniţieze un referendum privind extinderea competenţelor locale, şi edilii de la Soroca au decis să modifice statutul oraşului. Consilierii din Soroca se vor întruni, astăzi, pentru a discuta posibilităţi de reactualizare a statutului oraşului, relatează publika.md

Potrivit primarului din Soroca, Elena Botnarenco, în perioada anilor 1998-2003 oraşul a avut statut de municipiu, iar consilierii se gîndesc să reîntoarcă acest statut.

Astfel, în 2010, foştii consilieri au solicitat autorităţilor centrale modificarea statutului, dar fără niciun răspuns. Actualul Consiliu orăşănesc a revenit la această idee.

Potrivit primarului, cu trecerea timpului autorităţilor locale le sînt reduse atribuţiile tot mai mult fiindu-le îngrădit astfel dreptul de a se dezvolta din surse proprii.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
113 locuitori

Uiutnoe este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Uiutnoe a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.