Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 543 Vizualizări

Acoperișul liceului din satul Peresecina, Orhei a fost renovat


Acoperișul Liceului „Alexandru Donici" din satul Peresecina, raionul Orhei a fost renovat. Lucrările au avut loc în cadrul Programului „Satul European" și au costat 2 mln de lei (100 de mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

În urma implementării proiectului, 820 de elevi și peste 100 de cadre didactice, beneficiază de condiții mai bune pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ.

Raionul Orhei are 20 de proiecte incluse în Programul „Satul European". Valoarea totală a acestora constituie circa 40 mln de lei, din FNDRL. Un alt proiect finalizat la Orhei a vizat reparația acoperișului unui bloc al grădiniței de copii din satul Ivancea.

Programul Național de Dezvoltare Locală „Satul European" este elaborat și implementat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale prin intermediul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL). Acesta cuprinde 490 de proiecte, 56 dintre ele fiind deja finalizate.

Cuvinte cheie:

liceu , Orhei

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cealîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
512 locuitori

Cealîc este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cealîc, Samurza și Cortenul Nou. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Cealîc a fost întemeiat în anul 1913.

Citeşte mai departe