Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 mai 2015, 15:36 views 10204
„Semaforul” Ialoveni a ocupat locul II la Concursul Tinerilor Agenţi ai Circulaţiei Rutiere (Foto)
14 mai 2015, 15:36 views 10204

„Semaforul” Ialoveni a ocupat locul II la Concursul Tinerilor Agenţi ai Circulaţiei Rutiere (Foto)

la data de 10 mai curent în or. Orhei, s-a desfăşurat Concursul Zonal al Tinerilor Agenţi ai Circulaţiei Rutiere cu genericul: „Securitatea la Trafic înseamnă Viaţă" la care a participat echipa Tinerilor Agenţi ai Circulaţiei Rutiere „Semaforul" de la LT „Petre Ştefănucă" Ialoveni.

Scopul concursului:

  • Prevenirea accidentelor de circulaţie în rîndul elevilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora;
  • Verificarea gradului de pregătire a elevilor în domeniul cunoaşterii şi respectării normelor rutiere în calitate de participanţi la traficul rutier;
  • Dezvoltarea abilităţilor elevilor în domeniul acordării primului ajutor medical în caz de necesitate.

La concursul „Securitatea la Trafic înseamnă Viaţă" au fost stabilite 8 probe:

1.Salutul.

2.Înviorarea.

3.Acordarea primului ajutor medical.

4.Concursul gazetei de perete cu genericul: „Un an de zile am muncit – iată ce am reuşit".

5.Cunoaşterea regulilor de circulaţie.

6.Concursul bicicliştilor, conţinînd obstacolele: slalom printre jaloane, cumpăna, slalom printre portiţe din rondele aşezate în zig-zag, trecerea prin jgheab, mutarea locului unui obiect din mers, trecerea prin 8 şi spaţiul de oprire.

7.Concursul căpitanilor.

8.Tema pentru acasă cu genericul: „Atenţie la străzi aglomerate! Stimaţi şoferi, copiii au prioritate".

Echipa „Semaforul" de la LT „P.Ştefănucă Ialoveni a ocupat locul II din unsprezece echipe participante din raioanele Zonei Centru şi s-au mai învrednicit cu diplome de menţiune pentu: „Cea mai originală gazetă de perete" şi „Acordarea primului ajutor medical".

Conţinutul programului de evoluare a echipei a fost coordonat de către organizatorii liceului „P. Ştefănucă" Ialoveni: Şincovici Angela – director adjunct pentru educaţie, Candu Natalia – dirigintele clasei, Postică Leonid – profesor de educaţie plastică şi de către inspectoratul de patrulare din raion dnul maior Lisnic Oleg şi plutonierul-major, dnul Ursachi Eugen.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.