Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iulie 2015, 14:17 Sculptura views 11188
Lucrările de construcţie a Catedralei din Hîncești încă mai urmează
Foto: provincial.md
22 iulie 2015, 14:17 Sculptura views 11188

Lucrările de construcţie a Catedralei din Hîncești încă mai urmează

Preşedintele raionului Hînceşti însoţit de primarul oraşului, a vizitat Catedrala Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil. Actualmente Catedrala se află în construcţie, se efectuează lucrări la cupolele bisericii. Preşedintele raionului, îndrumat de preoţii bisericii, a văzut faţada catedralei, interiorul acesteia, dar şi o parte a acoperişului la înălţimea căruia a urcat.

După ce oficialităţile au donat un ajutor material bisericii, acestea au specificat că se face o muncă deosebită nu doar pentru locuitorii oraşului, ci şi pentru toţi credincioşii raionului care, pot veni la Catedrala din Hînceşti pentru a se ruga lui Dumnezeu şi pentru a găsi liniştea spirituală.

Preşedintele raionului Hînceşti a mai adăugat că va susţine financiar, în măsura posibilităţilor lucrările de construcţie a Catedralei care mai urmează.

Reamintim, că informaţii exhaustive despre Biserici; Arhitectura rupestră; Cetăţi şi fortificaţii; Complexe monastic; Cladiri industrial; Istoria arhitecturii; Monumentele de arhitectură; Arhitectura peisagistică; Arhitectura locuinței tradiționale; Personalităţi ale arhitecturii; Tipologia clădirilor; Construcţii inginereşti; Edificii publice, puteţi găsi la compartimentul Cultura - Arhitectura al proiectului moldovenii.md.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Moldova , construcție , biserica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2868 locuitori

Cimişeni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cimişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Criuleni și la 25 km de Chișinău. Satul Cimișeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.