Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 septembrie 2014, 14:54 Sculptura views 9465
Oraşul Hînceşti va fi iluminat cu becuri LED
08 septembrie 2014, 14:54 Sculptura views 9465

Oraşul Hînceşti va fi iluminat cu becuri LED

Oraşul Hînceşti va fi iluminat în proporţie de 100% în baza unui proiect de 5 milioane de lei. Banii urmează să fie alocaţi din Fondul pentru Eficienţă Energetică, iar autorităţile locale vor veni cu o contribuţie de 25%.

Solicitat de IPN, primarul oraşului Hînceşti, Alexandru Botnari, a declarat că în prezent, oraşul este iluminat doar în proporţie de 70%. Proiectul va permite nu doar extinderea reţelelor de iluminat, dar şi schimbarea tuturor plafoanelor vechi cu becuri LED. Întreg oraşul va fi iluminat doar cu LED-uri.

Edilul susţine că datorită becurilor LED, autorităţile locale vor reuşi să facă economii la factura pentru lumină. Estimativ, iluminarea totală a oraşului cu LED-uri va costa 100 de mii de lei lunar. Aceleaşi cheltuieli sunt şi acum cu doar 70% din oraş iluminat.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

strada , Moldova , lumina , tehnologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
4800 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerniţa și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Mălăiești alcătuia 4800 oameni în anul 2008. Satul Mălăieşti a fost atestat documentar în anul 1540.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.