Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
22 iulie 2013, 12:28 Meşteşuguri populare views 7295
22 iulie 2013, 12:28 Meşteşuguri populare views 7295

Tîrgul internaţional de olărit de la Hoginești la a treia ediție


Foto: publika.md

Zeci de meşteri populari din ţară şi de peste hotare au venit duminică, 21 iulie, la Tîrgul internaţional de olărit în satul Hogineşti, raionul Călăraşi. Vizitatorii au putut cumpăra obiecte originale din lut, şi chiar să participe la ateliere tematice, relatează publika.md.

Unii vizitatori ai tîrgului spun că arta olăritului riscă să dispară, dacă nu va fi promovată îndeajuns.

Preţul oalelor expuse de meşterii populari porneşte de la 20 de lei şi se ridică pînă la cîteva sute de lei, în funcţie de mărime şi ornamente.

Astăzi putem număra pe degete cîţiva meşteri populari, care încă mai ţin în viaţă arta olăritului, iar puţinele tîrguri care se organizează, cum este şi acesta din Hogineşti sunt o oportunitate pentru ei ca să-şi promoveze talentele.

"Noi mare industrie nu o să avem niciodată, dar să fim un meleag turistic, cu meşteşugari şi să vină la noi oameni din toate colţurile lumii, asta putem face şi nu trebuie mult, iată mînuţele acestea au făcut ograda asta din nişte ruine", a spus organizatorul evenimentului Vasile Goncear.

Tîrgul internaţional de Olărit de la Hogineşti a ajuns la cea de-a treia ediţie.

Cuvinte cheie:

tirg , meșter , tradiții , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1845
Populația:
2201 locuitori

Satul Nou este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Satul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2201 oameni. Satul Nou a fost menționat documentar în anul 1845.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.