Mergi spre compartimentul: Artele plastice
30 noiembrie 2012, 15:08 Artele plastice views 13821
30 noiembrie 2012, 15:08 Artele plastice views 13821

Eleonora Brigalda – protagonista expoziției „Vatra neamului”

La Centrul Expoziţional „Constantin Brîncuşi” al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova a fost inaugurată expoziţia personală a pedagogului şi criticului de arte, Eleonora Brigalda, cu genericul „Vatra neamului”, relatează trm.md.

Printe cele 70 de lucrări de pictură etalate în noua expoziţie, descoperim şi picturi tematice: tripticuri axate pe abordarea unor teme istorice. Acestea sînt elegant lucrate considerînd experienţa acumulată în arta medievală moldovenească, remarcă criticii de artă.

Eleonora Brigalda este membru al UAP din R. Moldova,  doctor în studiul artelor, conferenţiar universitar la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. A expus creaţia sa inclusiv în 4 expoziţii personale. Este iniţiatoarea şi realizatoarea proiectului „Artă fără frontiere”.

Cuvinte cheie:

cultura , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
745 locuitori

Vîprova este un sat din cadrul comunei Puțintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Vîprova a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.