Mergi spre compartimentul: Teatrul
10 aprilie 2013, 15:30 Teatrul views 12038
10 aprilie 2013, 15:30 Teatrul views 12038

Teatrul „Satiricus” va juca în premieră piesa „Ţara papagalilor”


Foto: moldpres.md

Teatrul “Satiricus-I.L.Caragiale” va juca în premieră, la 12 aprilie, piesa „Ţara papagalilor” de Serghei Evstratiev. Începutul spectacolului - ora 18.00, informează MOLDPRES.

Teatrul “Luceafărul” va relua joi, 11 aprilie, spectacolul muzical “Cabaret Jacksonville”, în regia lui Boris Focşa. Începutul – ora 18.00.

Teatrul “A.P.Cehov” va prezenta vineri, cu începere de la ora 18.30, spectacolul “Oceni prostaia istoria” după M. Lado.

În cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film “ClassFest”, miercuri, cu începere de la ora 10.00, la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice va avea loc atelierul “Tehnica de activare şi înlănţuire a intenţiilor”. Atelierul este susţinut de profesorul David Esrig din Germania.

În aceeaşi zi, dar cu începere de la ora 17.00, la Teatrul “E. Ionesco” va fi prezentat spectacolul “Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” de Jonas Gardell de la Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş, România.

Miercuri, cu începere de la ora 19.00, Teatrul “Luceafărul” va găzdui piesa “Clasa noastră” de Tadeusz Slobodzianek, prezentată de studenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chişinău.

Joi, 11 aprilie, cu începere de la ora 10.00, la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice va avea loc atelierul “Tehnica de activare şi înlănţuire a intenţiilor”, susţinut de David Esrig. În aceeaşi zi, dar cu începere de la ora 15.00, Teatrul “A.P. Cehov” va găzdui spectacolul ”Lumea lui Shakespeare, montat la Teatrul “Masca” din Bucureşti, România.

Cu începere de la ora 18.00, Asociaţia de Teatru “Antrakt” din Poznań, Polonia, va prezenta spectacolul “Orfeu şi Euridice” de Czeslaw Milosz. Piesa se va juca la sediul Teatrului “Ginta Latină”. Studenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice vor prezenta, cu începere de la ora 20.00, piesa “Bătăile inimii” de Victor Cersac şi Ianoş Petraşcu. Spectacolul se va juca la sediul Teatrului Naţional “Mihai Eminescu”.

În cadrul proiectului “Filme moldoveneşti”, la Cinematograful ”Odeon” vor fi proiectate miercuri, cu începere de la ora 18.00, filmele “Balada”, “Grigore Grigoriu”, “И подарили утро сказки”, „Eugen Doga”, “Alexandru Plămădeală”, “Ce te legeni, codrule”, “Colinda”. Joi, cu începere de la ora 18.00, la “Odeon” vor fi proiectate “Satul din oglindă”, “Satul unde locuia Pavel şi Moartea”, “Nuntă în Basarabia”.

În cadrul Festivalului filmului mut german, vineri, 12 aprilie, la Cinematograful “Odeon” va fi prezentat filmul de acţiune “Cerşetorul catedralei din Colonia”. Începutul filmului – ora 18.00.

Joi, 11 aprilie, la Filarmonica Naţională “S. Lunchevici” va avea loc un concert dedicat comemorării a 110 ani de la pogromul evreiesc din Chişinău. Vor evolua Orchestra Simfonică a Filarmonicii şi Capela Corală Academică “Doina”.

Vineri Filarmonica va găzdui, cu începere de la ora 15.00, un recital de oboi, cu participarea studenţilor Universităţii de Arte “G. Enescu” de la Iaşi. Cu începere de la ora 18.30, la Filarmonica Naţională “S. Lunchevici” va avea loc un concert cu genericul “Perla Orientului şi prietenii ei”. Vor evolua Natalia Duminică, Cristina Scarlat, Serj Kuzenkoff, Roxana, Geta Burlacu, Boris Covali, Corina Ţepeş şi Costi Burlacu, Ansamblul de cîntece şi dansuri “Romii Moldovei”.

Palatul Naţional “N. Sulac” va găzdui vineri, cu începere de la ora 19.00, un spectacol muzical cu genericul “Scumpi amici”. Vor evolua Natalia Olaru, Ion Suruceanu, Gheorghe Ţopa, Ioana Căpraru, Veaceslav Busuioc, Alexandru Vdovicenco, Ady, Lenuţa Gheorghiţă, Mariana Şura, Nicolae şi Isidor Glib, Aurel Chirtoacă, formaţia “Balada”, Orchestra fraţilor “Ştefaneţ”.

În cadrul Festivalului Internaţional “J.S. Bach”, la Sala cu Orgă va avea loc astăzi, cu începere de la ora 18.00, un recital de orgă, susţinut de Matthias Eisenberg (Germania). Vor mai evolua Orchestra Naţională de Cameră şi Corul Naţional de Cameră, condus de Ilona Stepan.

Teatrul Naţional de Operă şi Balet “M. Bieşu” va relua joi, ora 18.00, opera “Elixirul dragostei” de G. Donizetti.

Teatrul “Licurici” va juca astăzi piesa “Stoikii oloveannîi soldatik” (ora 11.00), iar mîine – spectacolul “Cîinii cu colaci în coadă” (ora 13.00).

Rapperul Guf din Rusia va concerta la Chişinău la 11 aprilie, la “Tesla Sound Room” din Chişinău, cu începere de la ora 22.00.

În perioada 6 aprilie20 mai 2013, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei este deschisă o expoziţie temporară, cu genericul “Memoria ilustratelor în timp”, dedicată Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor istorice, sărbătorită anual la 18 aprilie.

În perioada 5 aprilie2 mai 2013, în incinta Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală se desfăşoară Expoziţia-Concurs Naţional al lucrărilor meşterilor împletitori din fibre vegetale. În cadrul expoziţiei, îşi expun lucrările 31 de meşteri populari.

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei găzduieşte, pînă la 21 aprilie, o expoziţie personală de pictură a lui Anatoli Melnic. Pînă la 4 mai, la Muzeul Naţional de Artă este deschisă publicului o expoziţie aniversară de grafică Ilie Bogdesco (1923-2010).

Galeria “C. Brâncuşi” găzduieşte, pînă la 21 aprilie, o expoziţie de pictură a artistului Victor Guţu.

Cuvinte cheie:

premiera , teatru , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
457 locuitori

Rumeanţev este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Rumeanțev a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.