Mergi spre compartimentul: Teatrul
14 decembrie 2012, 10:15 Teatrul views 9248
14 decembrie 2012, 10:15 Teatrul views 9248

Teatrul ”Eugene Ionescu" acuză ministerul culturii de protejarea unor interese particulare

Ministrul Culturii, Boris Focșa, este marioneta prim-vicepreședintelui Parlamentului Vlad Plahotniuc. Așa explică directorul interimar al Teatrului ”Eugene Ionescu” dispoziția ministrului Boris Focșa prin care au fost anulate rezultatele concursului de numire a unui nou director al teatrului, informează tv7.md.  

Astfel ministrul ar satisface interesul patriomonial al prim-vicepreședintelui parlamentului care și-ar dori să ajungă proprietar al edificului în care se joacă spectacolele în prezent.
 
Acum cîteva luni, în cursa pentru funcția de director al Teatrului „Eugene Ionesco” s-au înscris trei candidați, printre care regizorul Vitalie Drucec și jurnalistul Val Butnaru. După ce contracandidații nu s-au prezentat în fața comisiei de numire a directorului, aceasta l-a ales pe Val Butnaru pentu funcția respectivă. Ministrul Culturii, Boris Focșa, a anulat rezultatele concursului.

Atît aspirantul la funcția de director al teatrului, cît și actualul conducător al instituției bănuiesc că la mijloc ar sta interese de ordin financiar.
Aceștia mai cred că interesul patrimonial ar explica și subvenționarea modestă a Teatrului „Eugene Ionesco”, aflat în prezent în condiții deplorabile, cu datorii de 1 milion și jumătate de lei.

Termenul pentru depunerea dosarelor expiră pe 30 decembrie. Val Butnaru refuză să participe repetat și e decis să atace dispoziția de anulare a rezultatelor concursului precedent în instanța de judecată.

 

Cuvinte cheie:

cultura , teatru , conflict

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1645
Populația:
1953 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1953 de oameni. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1645.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.