Mergi spre compartimentul: Teatrul
26 noiembrie 2012, 15:22 Teatrul views 5773
26 noiembrie 2012, 15:22 Teatrul views 5773

Teatrul "M. Eminescu" va juca în premieră un spectacol după Luigi Pirandello


Foto: moldpres.md

Teatrul Naţional "M. Eminescu" va juca în premieră, la 27 noiembrie, spectacolul "Omul, bestia şi virtutea", după dramaturgul italian Luigi Pirandello. Piesa, în care joacă actori moldoveni, a fost montată de un regizor italian, informează MOLDPRES.

Andrea Battistini, regizorul spectacolului, a menţionat astăzi, la o conferinţă de presă, că "Omul, bestia şi virtutea" este o tragicomedie grotescă, ce abordează probleme dintre soţ, soţie şi amant. Piesa s-a jucat în martie 2011, în limba italiană, la fel, cu actorii moldoveni Angela Ciobanu şi Ion Mocanu, la Torino.

"Pentru Nicu Tkacenko, care joacă rolul lui micul Nono, piesa"Omul, bestia şi virtutea" reprezintă debutul în teatru", a menţionat regizorul.

Nicu Tkacenko a precizat jurnaliştilor că are doar 12 ani şi este fratele actriţei Ana Tkacenko. "Mi-a revenit rolul unui puşti alintat, foarte şmecher, care obţine tot timpul ceea ce vrea. Teatrul pentru mine este un hobby, pe viitor vreau să devin fizician sau matematician", a spus Nicu Tkacenko.

Actorul Petru Oistric, care joacă în piesă rolul amantului, a opinat că spectacolul îi atenţionează pe bărbaţi să fie mai atenţi cu soţiile lor.

Spectacolul "Omul, bestia şi virtutea" va fi prezentat în primăvara anului 2013 în Italia. Regizorul Andrea Battistini colaborează cu Teatrul Naţional "M. Eminescu" de la Chișinău din anul 1999, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

teatru , premiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
61 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Hănăsenii Noi, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 61 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.