Mergi spre compartimentul: Teatrul
27 septembrie 2012, 12:38 Teatrul views 9319
27 septembrie 2012, 12:38 Teatrul views 9319

Viitori actori moldoveni însuşesc tehnici teatrale inovatoare

18 studenţi şi masteranzi ai facultăţii de Arte Dramatice şi Management Artistic a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP), preiau cunoştinţe suplimentare despre mişcare şi diverse tehnici pentru a-şi diversifica formele de expresie. Atelierele de lucru respective se desfăşoară în perioada 24 septembrie4 octombrie, la Chișinău.

Irina Tsikurishvili, coregraf american şi fondatoarea Teatrului “Synetic” cu sediul la Washington, conduce această serie de ateliere, relatează trm.md.

Teatrul “Synetic” a debutat în 2002 şi a fost fondat de Paata şi Irina Tsikurishvili, artişti georgieni stabiliţi cu traiul în SUA în anii 1990.

Cei doi artişti formaţi în domeniul dansului, teatrului şi filmului, au combinat tradiţii caucaziene cu stiluri distincte americane pentru a prezenta texte clasice într-un mod nou.

Atelierele de lucru se desfăşoară în cadrul programului Arts Envoy al Departamentului de Stat al SUA.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.