Mergi spre compartimentul: Teatrul
07 septembrie 2012, 09:58 Teatrul views 6858
07 septembrie 2012, 09:58 Teatrul views 6858

Chişinău – capitală a operei şi baletului


Foto: trm.md

Artişti din Austria, Germania, Italia, România, Rusia, Turcia, Ucraina, R. Moldova vor evolua în cadrul ediţiei a XX-a a Festivalului-Concurs Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu", în perioada 7-15 septembrie,relatează trm.md.

Programul festivalului include patru spectacole de operă şi două de balet, a specificat Valeria Şeican, directoarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet.  Pentru prima dată, în cadrul acestui festival, se va desfăşura Concursul internaţional al interpreţilor de Operă. Acțiunea are loc între 12 şi 14 septembrie, la Filarmonica Naţională "S. Lunchevici". Aici, vor concura 32 de artişti din Germania, Turcia, Kazahstan, Romînia, Rusia, Ucraina, R. Moldova.

Trofeului acestui concurs este în valoare de 15 mii de euro. Intrarea la concurs este liberă. Gala festivalului-concurs va avea loc la 15 septembrie, la Palatul Naţional "N. Sulac".

Spectacolele din cadrul festivalului se vor desfăşura la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu". Preţul biletelor va fi de la 50 la 300 de lei.

Cuvinte cheie:

teatru , opera , balet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
1411 locuitori

Crasnogorca este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Grigoriopol și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnogorca alcătuia 1411 oameni în anul 2005. Satul Crasnogorca a fost înființat în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.