Mergi spre compartimentul: Teatrul
20 iulie 2012, 09:19 Teatrul views 9931
20 iulie 2012, 09:19 Teatrul views 9931

Doi balerini moldoveni au fost premiaţi la un concurs internaţional din Croaţia

Balerina Cristina Ţipirig de 26 ani a cucerit Premiul I la Concursul Internaţional de Balet "Mia Corak". Evenimentul a avut loc recent în oraşul Zagreb, Croaţia, informează MOLDPRES.

Dansatoarea moldoveană a menţionat pentru agenţie că Marele Premiu nu a fost acordat. Cristina Ţipirig a evoluat în acest concurs împreună cu Alexandru Balan. Un alt artist al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu", Constantin Tcaci, care are 21 de ani, a obţinut la concursul din Zagreb Premiul pentru cea mai bună tehnică.

Concursul "Mia Corak" a mai reunit artişti de balet din Australia, Canada, Japonia, România, Rusia, SUA, Ucraina ş.a.

Competiţia s-a desfăşurat în două etape – balet clasic şi balet modern. Din juriu au făcut parte artişti de balet din SUA, Japonia, Croaţia. Preşedintele juriului a fost Irek Mukhamedov, celebru dansator, originar din Federaţia Rusă, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2783 locuitori

Moleşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Moleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2783 de oameni. Satul Moleşti a fost menționat documentar în anul 1479.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.