Mergi spre compartimentul: Teatrul
06 iulie 2012, 14:28 Teatrul views 11697
06 iulie 2012, 14:28 Teatrul views 11697

Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu”, la 55 de ani

Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu” a marcat 55 de ani de la fondare, la 5 iulie. Evenimentul a fost marcat prin lansarea filmului ”În culisele operei”, la cinematograful Odeon din Chișinău.

Aniversarea s-a înscris în șirul acțiunilor care promovează și valorifică potențialul creativ-artistic al citadelei culturii Moldovei, numită Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieșu”, relatează trm.md.

Printre oaspeții de onoare au fost personalități din domeniul culturii, persoane oficiale, precum și reprezentanți ai mediului liric și cinematografic atît din Republica Moldova, cît și din România.

Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” a fost înfiinţat la 5 iulie 1957 prin ordinul Ministerului Culturii.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
583 locuitori

Pereni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Roșcani. Satul Pereni este situat la o distanță de 25 km de orașul Rezina și 102 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 583 de oameni. Menționat documentar în 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.