Mergi spre compartimentul: Literatura
23 noiembrie 2012, 14:34 Literatura views 8745
23 noiembrie 2012, 14:34 Literatura views 8745

Rusia a donat României primele 25 de volume din “Integrala Manuscriselor Dimitrie Cantemir”


Foto: gandul.info

Ambasada Federaţiei Ruse în România a donat Bibliotecii Academiei Române primele 25 de volume din “Integrala Manuscriselor Dimitrie Cantemir”, în cadrul unui eveniment special organizat joi, la Bucureşti.

Potrivit Agerpres, Manuscrisele Cantemir sînt facsimilate pe hîrtie de lux, legate în piele, şi închise în cutii de lemn. Seturi similare le-au fost oferite preşedintelui rus Vladimir Putin şi lui Dmitri Medvedev, premierul Federaţiei Ruse.

"Prin cultură strîngem mîna unei ţări, care întinde, la rîndul ei, mîna, prin cultură", a declarat preşedintele Academiei Romîne, academicianul Ionel Haiduc.

De asemenea, profesorul Constantin Barbu, coordonatorul facsimilării manuscriselor, a anunţat că Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" doreşte să scaneze încă 10 cutii cu manuscrise din cele 56 aparţinînd marelui cărturar. În prezent, cea mai mare parte a manuscriselor lui Cantemir se află în arhivele ruseşti din Moscova şi Sankt Petersburg.

Cuvinte cheie:

Rusia , carte , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
4151 locuitori

Cocieri este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cocieri şi Vasilievca. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4151 de locuitori. Satul Cocieri a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.