04 ianuarie 2024, 12:00 Sănătate views 1102
Medicamente gratuite în farmaciile din localitate - pe cine vizează anunțul CNAM
04 ianuarie 2024, 12:00 Sănătate views 1102

Medicamente gratuite în farmaciile din localitate - pe cine vizează anunțul CNAM

Femeile diagnosticate cu cancer mamar beneficiază în premieră de medicamente compensate din fondurile de asigurare medicală obligatorie. Începînd cu 1 ianuarie 2024, acestea pot ridica două preparate oncologice compensate la cea mai apropiată farmacie.

Lista medicamentelor compensate a fost completată cu preparate, care sînt indicate pentru tratamentul neoplasmului mamar în stadiu avansat și, respectiv, ca adjuvant în cancerul de sîn precoce, notează Noi.md.

Preparatele sînt prescrise de medicul oncolog sau de medicul de familie, în baza indicației specialistului în oncologie. Pacientele care au nevoie de aceste medicamente nu vor mai trebui să se deplaseze la Institutul Oncologic pentru a le obține.

Preparatele pot fi ridicate gratuit din orice farmacie contractată de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). Conform datelor Institutului Oncologic, de aceste preparate urmează să beneficieze circa 2.500 de persoane.

Medicamentele oncologice vor fi disponibile gratuit atît pentru persoanele asigurate, cît și pentru cele neasigurate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medicamente , farmacii , CNAM , cancer

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1978
Populația:
1525 locuitori

Bugeac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Bugeac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de municipiul Comrat și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1525 de oameni. Satul Bugeac a fost înființat în anul 1978.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.