17 iulie 2023, 12:00 Sănătate views 961
Cozi la clinicile stomatologice din țară: Cetățenii străini, printre pacienți
17 iulie 2023, 12:00 Sănătate views 961

Cozi la clinicile stomatologice din țară: Cetățenii străini, printre pacienți

Medicii stomatologi au tot mai mult de lucru în această perioadă. Vin moldovenii din diaspora și profită de vacanță pentru a-și face si tratamentele dentare.

Preţurile mai mici dar şi calitatea serviciilor atrag și străinii, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Clinicile private din Republica Moldova au ajuns să încaseze de la cei ce vor să-şi recapete zîmbetul, peste 50 de milioane de euro anual.

Cristan Deliu este stabilit de şapte ani în Statele Unite ale Americii.

„Acolo fiecare vizită, doar ca vizită costă 100, 150 dolari. Sînt unii care au poliţă de asigurare, dar poliţa de asigurare nu asigură 100 %. Am venit aici pentru că nu am fost şapte ani de zile. Am venit ca buneii să vadă copii şi totodată facem şi dinţii.”

Prețul pentru o lucrare dentară în Republica Moldova poate fi și de 4-5 ori mai mic decît în multe ţări europene.

Străinii vin in Republica Moldova pentru tratamente complexe si profit de preturile mai mici.

Anul trecut, peste 30 mii de pacienţi străini au venit in Republica Moldova în scopuri medicale. Cu toate acestea, domeniul nu este explorat la potențialul maxim.

Andrei Chistol, secretar de stat, Ministerul Culturii: „Noi ne orientăm să analizăm piaţa locală acele cinici private, acele centre medicale din Republica Moldova ca această ofertă a turismului medical să o îmbrăcăm într-un pachet turistic şi să o promovăm, inclusiv la evenimentele internaţionale.”

Natalia Ciobanu, preşedinte, Asociaţia de Turism Medical din Moldova: „Conform datelor statistice de la banca naţională acumulările pentru anul trecut au fost în valoare de 50 milioane de dolari. Aceasta este o sumă mult prea mică, pentru ce ar putea să dea turismul medial pentru Republica Moldova. Turimul medical este o valoare de dezvoltare a economiei ţării noastre.”

În septembrie, în Republica Moldova, va fi organizat "Forumul Internațional pentru Turismul Medical" unde şi-au anunţat deja prezenţa peste 20 de ţări.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stomatologie , pacient

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1801
Populația:
471 locuitori

Curătura este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti. Satul Curătura este situat la o distanță de 15 km de orașul Șoldănești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 471 de oameni. Prima atestare a satului Curătura datează din anul 1801.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.