11 mai 2023, 12:00 Sănătate views 1565
Stație de producere a oxigenului medical la un spital din capitală
11 mai 2023, 12:00 Sănătate views 1565

Stație de producere a oxigenului medical la un spital din capitală

O stație de producere a oxigenului medical a fost instalată la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie. Echipamentul a fost procurat cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitate Umană „Kusanone”.

Astfel, instituția are o sursă permanentă de oxigen și aer comprimat – gaze medicale livrate cu o presiune constantă în șapte secții.

Generatorul produce într-o oră 17 metri cubi de oxigen medical, cu un nivel înalt de puritate, care este distribuit la prizele din secții printr-o țeavă nouă de cupru.

Potrivit Ministerului Sănătății, gazele medicale sînt importante în cazul pacienților care au nevoie de oxigenoterapie, respirație asistată, dar și în timpul intervențiilor chirurgicale.

Anterior, pentru asigurarea cu oxigen a secțiilor instituția folosea butelii. Costul stației de producere a oxigenului medical este de circa 100 de mii de dolari, asistență financiară nerambursabilă oferită de Guvernul Japoniei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

oxigen , spital

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
457 locuitori

Rumeanţev este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Rumeanțev a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.