19 mai 2023, 10:30 Sănătate views 26539
19 mai 2023, 10:30 Sănătate views 26539

3 cele mai periculoase produse alimentare în timpul verii


Foto: trinixy.ru

Vara este unul dintre anotimpurile cele mai periculoase pentru sănătatea noastră, și nu este vorba doar despre faptul că produsele alimentare de sezon sînt asociate cu riscul de intocsicație – pe caniculă produsele se alterează foarte rapid. Asta e ceea ce ar trebui să fie tratate cu cea mai mare prudență.

Ciupercile

Vara este sezonul ciupercilor. Potrivit medicilor, toate ciupercile comestibile din pădure, fără excepție, trebuie lăsate timp de cîteva ore în apă și apoi fierte, iar bulionul neapărat se aruncă. Orice altă creativitate culinară - apoi. Pentru a îmbunătăți asimilarea, se recomandă mărunțirea  ciupercilor.

Legumele timpurii

Cumpărînd legumele timpurii, mulți au dubii: se crede că conțin o mulțime de nitrați. Cu toate acestea, această problemă poate fi rezolvată prin simple manipulări la bucătărie. 10-15 la suta din nitrați dispar la spălarea legumelor. Și mai mult – atunci cînd sînt tăiate, după aceasta legumele pot fi lăsate pentru un timp în apă rece. Prelucrarea termică elimină pînă la 80 la sută de nitrații din produs.

Maioneza

Amatorii acestui sos nu renunță la el nici în timpul verii. Cu toate acestea, în timpul sezonului cald este deosebit de important să ținem minte regula: incorporați maioneza în salată imediat înainte de a o pune pe masă, și, în niciun caz, nu le păstrați, nici chiar în frigider.

 

Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

intoxicatie , alimentatie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
88 locuitori

Prisaca este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Prisaca a fost menționat documentar în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.