23 februarie 2022, 18:00 Sănătate views 2440
De ce țările anulează una după alta carantina, purtarea măștilor și testele?
Foto: mperial.ac.uk
23 februarie 2022, 18:00 Sănătate views 2440

De ce țările anulează una după alta carantina, purtarea măștilor și testele?

Medicul terapeut și prezentatoarea TV rusă, Elena Malîșeva a explicat de ce țările din întreaga lume anulează una după alta purtarea măștilor, carantina și testele, transmite  Noi.md.

Potrivit ei, există două motive.

"Primul motiv este medical. Toate țările și-au dat seama că vom trăi întotdeauna cu coronavirusul. Și de două ori pe an va exista o creștere a morbidității.
Acest lucru este tipic pentru toate virusurile respiratorii. Toată lumea a înțeles că nici măștile, nici carantinele nu mai protejează împotriva virusului și nu au nici o eficacitate. Și cel mai important, coronavirusul nu mai este o problemă medicală. Avem vaccinuri, avem medicamente. Avem spitale de rezervă. Și nu mai avem motive să intrăm în panică. Și din moment ce tulpina omicron este foarte ușoară, ar fi mai bine s-o tratăm ca pe o infecție respiratorie acută, să continuăm să trăim și să muncim, dobîndind o imunitate naturală", a remarcat Elena Malîșeva.

Potrivit ei, al doilea motiv este că în țări a început să fie creată o catastrofă economică.

"Cînd toți sînt plasați în carantină din cauza testului pozitiv, atunci nu are cine să lucreze. Este important să înțelegem că jumătate dintre cei care sînt în carantină suît sănătoși. Adică au un PCR pozitiv, dar au simptome. Un pacient real are aproximativ 10 contacte. Toată lumea este în carantină și tuturor li se plătește concediu medical. Pe de o parte, cheltuielile guvernamentale uriașe și, pe de altă parte, lipsa oamenilor la locul de muncă. Nu există medici, nu există piloți, Oficiul Poștal nu lucrează pentru a livra medicamente. Deoarece această catastrofă a început să escaladeze, totul a fost anulat. Și au făcut ceea ce trebuia. O astfel de cale a ales Marea Britanie, Danemarca, Norvegia. Suedia. Cred că toate țările își dau seama în sfîrșit că trebuie pur și simplu să trăim. Să trăim și să muncim. Coronavirusul nu mai este o problemă medicală. Avem vaccinuri, avem medicamente, medicina a învățat să adauge repede paturi suplimentare. Gata. Trebuie să trăim", a subliniat Elena Malîșeva.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tari , măști , test , carantina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.