20 decembrie 2012, 16:06 Sănătate views 8013
20 decembrie 2012, 16:06 Sănătate views 8013

Atenție! Țurțuri periculoși pentru viață

Turturi periculosi pentru viataAnotimpul iernii este plin de pericole. Pe toate acoperișurile clădirilor din capitală atîrnă țurțuri cu lungimea de cîțiva metri. Iar toate rezervoarele de apă din republică sunt acoperite cu un strat gros de zăpadă, dar, totuși, destul de subțire pentru a putea merge pe gheață în siguranță, informează tv7.md.

În aceste zile este foarte ușor să devii victima iernii. Țurțurii care s-au format cu o lungime de cîțiva metri ar putea să cadă în orice moment. Iar oamenii care se află în preajma unei asemenea clădiri în acest moment își pun viața în pericol. Echipa noastră de filmare s-a interesat la locuitorii Chișinăului cine ar trebui să-și asume curățarea acoperișurilor și a stratului de gheață format acolo. Părerile în această privință sînt împărțite.

Sînt periculoşi atît ţurţurii care atîrnă de pe acoperiș, cît şi gheaţa de pe trotuare şi străzi. Salvatorii îi atenționează pe toți pescarii amatori și elevii, care în curînd vor avea foarte mult timp liber în zilele de vacanță, să nu iasă pe gheață! Ea încă este prea subțire și nesigură, grosimea ei de sub stratul de zăpadă este de 2,5 -3 centimetri. Salvatorii spun că este necesar să se aștepte ca grosimea gheții să ajungă măcar la 5-7 centimetri.

Prima victimă a stratului subțire de gheață din această iarnă a fost un copil de 12 ani. Tragedia s-a produs la începutul lunii decembrie, la lacul din parcul din capitală ”Valea Găștelor”. Băiețelul a venit să patineze cu doi prieteni, care, din păcate, nu l-au putut salva. Salvatorii au scos trupul copilului din lac de la o distanță de 25 de metri de mal.

 

Cuvinte cheie:

sanatate , corp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1076 locuitori

Alcedar este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alcedar, Curătura și Odaia. Satul Alcedar este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 12 km de oraşul Şoldăneşti şi la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Alcedar este atestat pentru prima în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.