06 iulie 2018, 15:45 Sănătate views 19253
06 iulie 2018, 15:45 Sănătate views 19253

Hipertermia şi insolaţia: primul ajutor

Hipertermia şi insolația sînt similare - ambele stări se caracterizează prin dureri de cap, dureri musculare, slăbiciune, febră, creşterea ritmului cardiac şi respiraţie accelerată. Sînt posibile  sîngerări nazale, greaţă şi vărsături.

Singura diferenţă dintre hipertermie și insolație este faptul că hipertermia poate apărea în absenţa soarelui, într-o încăpere puțin aerisită, în condiții de munca fizică grea în îmbrăcăminte groasă, care nu respiră.

Insolația este posibilă numai în cazul în care razele cad direct pe cap şi / sau corpul uman. Primul ajutor este acelaşi în ambele cazuri. Persoana ar trebui să fie plasată într-o cameră rece sau la umbră, i se administrează de băuturi reci, se face o compresă rece sau se învelește în cearșafuri umede.

Cuvinte cheie:

vara , canicula , sanatate , soare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.